Децата ни на 13 и 10 узряха и пораснаха така, както някои и на 30 не успяват

1025560_535486336508890_435199934_o

юни 2006г.

„Имате положителен резултат за австралийски антиген. Спокойно, това се предава по кръвен път, но понякога и по полов, вероятно го носите от много години, предвид изследванията…“

Като удар с чук или всяко друго сравнение, за което се сетите…

Още кънти в ушите ми и виждам погледа на мъжа си, който е толкова шокиран, че не асимилира диагнозата, касаеща него.

Следват – наблюдение на чернодробни ензими, изследвания за мен, болничен престой за уточняване на диагноза в МВР болница София, още куп изследвания, сред които и чернодробна биопсия. Точно тя е неуспешна, заради оскъдния взет материал, поради което не може да се определи степен на увреждане, фиброза и т.н.

Кандидатства за лечение и беше одобрен за месец – вероятно защото му беше предписан морално остарял интерферон – Реалдирон. Инжекции, които се поставят всеки понеделник, сряда и петък. Започна лечението на 30.07.2007г. Всеки ден след инжекцията – грипоподобни оплаквания, температура, главоболие, а към края на лечението – депресивни състояния и 3 изгубени зъба. И един железен МЪЖ, с 5 дни болнични за целия период на лечение. Приключи лечението на 14 .07.2008г.

Естествено и очаквано, вирусът не беше изтребен, но времето на лечението все пак е глътка въздух за черния дроб.

На фона на всички тревожни моменти през този период, разбрах, че съм опора за моето момче, децата ни на 13 и 10 години (тогава) узряха и пораснаха така, както някои и на 30г. не успяват!

Благодарна съм на хепатита, че ме запозна с други, попаднали в нашата ситуация. Срещнах ги във форума на ХепАктив – www.hepatitis-bg.com, откъдето аз се информирах, търсех помощ и намирах приятелска подкрепа! В този период отсяхме истинските си приятели, които не хукнаха презглава, като чуха диагнозата.

Той спря да се изследва година след края на лечението си. Сега живеем, съобразявайки храни, които не товарят дроба, намали до минимум медикаменти и алкохол.

Променихме се много, различни сме, но по-мъдри и добри! Радваме се на дребните неща, на малките радости и приятни моменти.

Съветът ми към всеки, който никога не е изследван за хепатити – направете го!

Няма по-приятно усещане от това да си здрав!

 

Теодора от Русе

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: